Předchozí měsícZáří 2024Následující měsíc
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456

"Škodovka" pomáhala v Jizbicích

11.10.2016

Nejžhavější informací co se týče firmy Škoda Mladá Boleslav je asi tedy spíše, že má nového Kodiaqa, ale my máme lepší aktualitku! Na 13 dobrovolníků se v tuto sobotu 8.října sešlo v Jizbicích a nezaleklo se ani práce, ani nevlídného počasí.

Víme, že jsou hodní sponzoři, co nám občas dají nějakou tu korunku, známe firmy, které se k nám vrací, aby místo do práce šli "dobrovolnčit" jeden den k nám, ale aby v sobotu místo házení si nožiček na stůl k nám dorazil někdo opravdu z jen z vlastní vůle, no to jsme zažili poprvé.

A že to byla jízda. No prostě jako se škodovkou :-) Ženy se nelekly žádné výzvy a výšek a hned se chopily malování v budoucí ložnici a jídelno-kuchyni. Další zdatně sekundovaly další typičtější mužskou prací, vyměřováním a lepením zrcadel ve společnské místnosti, momentálně tělocvičně, aby se holčičky na tyčích lépe viděly:-) Jedinou takovou "ženskou" klasikou bylo umývání vééélikých oken, povlékání matrací, drhnutí fleků na podlaze a vytírání. Tak to jsme všehno zvládly ve vnitřních prostorách. Ano Y, no protože my ženy:-) Ale byl tam i jeden muž, který se nezalekl pro změnu ženského kolektivu a zdárně nám navrtal konzole pro zbrusu nové závěsy, samozřejmě do růžova laděné, aby se holčičkám hodně líbily:-)

A jak se vedlo partě venku? Jedna dvojice úspěšně bojovala s "borčusem" ve stodole, poklízela, rovnala, třídila a vyhazovala nezbytnosti. Druhá dvojice se vrhla na zahradu, kde posbírala jak pilná veverka všechny oříšky a sekundovala dalšímu brigádníkovi, který si z domova přinesl vysavač na listí. Pak všichni svorně posbírali několik koleček shnilých jablek a odvezli je na biokompost ze straááášně velikého kopečka. Aspoň, že kolečko tlačili nahoru už prázdné :-)

Celý den probíhal ve výborné náladě, s neustálým povídáním o aktivitách CPV a s veselými historkami o našich centráckých tábornících a o možnostech další spolupráce. Závěrem je potřeba poděkovat jednomu neškodovkáckému, ale stálému dobrovolníkovi Kůčovi, který nám pomohl akci koordinovat a mnohokrát přiložil ruku k dílu.

Takže moc moc moc děkujeme dobrovolníkům ze "Škodovky" a organizaci Byznys pro společnost za zprostředkování.

Zpět na aktuality