Předchozí měsícZáří 2024Následující měsíc
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456

4. 6. 2015 - Brigáda ČSOB - Příprava letního dětského integračního tábora v Jizbicích u Nymburka

5.6.2015

Centrum pro všechny přivítalo dobrovolníky z ČSOB, kteří se podíleli na pomoci v táborovém středisku Jizbice. Úžasná parta lidí nás již opakovaně přijela podpořit a pomoci našemu Centru, ani letos tomu nebylo jinak, práce hotová a suprová.

Ve čtvrtek 4. 6. nám v sídle sdružení v Jizbicích pomáhalo celkem 18 dobrovolníků z firmy ČSOB. Cílem akce bylo připravit zázemí pro 5 turnusů pobytových táborů, které letošní prázdniny proběhnou vedle našich příměstských táborů. Jak to celé proběhlo?

Jeden z dobrovolníků celý den sekal velkou zahradu, aby připravil plochu pro stany pro táborové děti a mládež.  Se řezáním dříví na oheň pro večerní posezení u ohně a na opékání buřtů pomáhali další muži a silné ženy toto dřevo přemísťovaly do dřevníku. Doufáme, že je ruce moc nebolí.  Venku prokouklo ještě místečko před sociálkami, kde bychom časem chtěli vybudovat posezení při čekání ve frontě na večerní hygienu.

Další dobrovolníci se shlédli ve vykrášlováníní, odplevelování, vysekáváním křovin, větví, příšerného plevele a ještě vykouzlili krásné cestičky pro zahrádky. Ty jsou speciálně vyrobené s integrovaným kompostem, kam budeme denně likvidovat bio odpad z tábora. S opravou plotu si pohráli další muži a je jasné, že ani myš k nám neproklouzne:-)

I vnitřek stodoly je k nepoznání. Z velkých plachtami zahalených hald se najednou pod rukama dobrovolníků pod vedením zaměstnankyň CPV stala krásná herna, ložnice pro autisty a komunikační kolečko neboli meeting room.  Vypadá to, že tábor může začít:-) Z části stodoly, které říkáme metoďák, protože je skladem materiálu pro hry, se vyházelo takových starých, nevyužívaných, nebo zcela použitých věcí, že to zaplnilo celý přistavený kontejnér. Tam tedy skončilo i plno věcí z kuchyně ,  jídelny i přístřešku, takže sláva bohu za tolik rukou, které nám byly k dispozici.

Úklidové práce proběhly i v první táborové koupelně a v novějších přilehlých prostorách. V tělocvičně, kde se konají víkendová soustředění, ale i o patro výš v budoucích ubytovacích prostorech. Konstrukce schodiště vedoucí do patra dostala nový nátěr, věčný pan dobrovolník Kučera může chystat schodnice:-)

Díky červnovému počasí, které nám velmi přálo a díky velmi šikovné, pracovité a neúnavné partě dobrovolníků se podařilo naklidit prostory tábořiště, že to byl největší vizuální rozdíl v přípravě tábora, který jsme kdy zažili za jeden den. Těšíme se na příště, snad nám ČSOB zůstane věrná a zachová nám přízeň:-)

DĚKUJEME ČSOB ZA JEJICH POMOC!

Zpět na aktuality